ERTSOVERSLAGBEDRIJF EUROPOORT

Ertsoverslag Europoort C.V. (EECV) is een overslagbedrijf voor erts en kolen, gevestigd Rotterdam-Europoort. EECV heeft een jaarlijkse overslag van ongeveer 20 miljoen ton erts en 7 miljoen ton kolen.

EECV is in eigendom van de Duitse staalindustrie, te weten ThyssenKrupp Steel AG en Hüttenwerke Krupp Mannesmann GmbH en is opgericht om de aanvoerstromen van de staalindustrie logistiek te optimaliseren. Het bedrijf bestaat sinds 1970 en richtte zich op de overslag van erts. Sinds 2004 is het bedrijf uitgebreid met een kolenterminal.

EECV heeft een opslagterrein van 82 hectare. Er is ruimte voor 3, 5 miljoen ton ijzererts en 1, 3 miljoen steenkool. Het terrein wordt begrensd door:

Het Calandkanaal met een zeekade van 1100 meter lang. Deze biedt plaats aan een kolenschip en twee ertsschepen met een diepgang tot 23 meter. De ertskranen grijperkranen met een hefcapaciteit van 60-65 ton. De kolen worden gelost met een continuelosser met een capaciteit van 3000 ton/uur.
De Dintelhaven met een kade van 1250 meter lang met drie lichterbeladers voor de binnenscheepvaart. Er is plaats voor zes binnenvaartschepen.
Het grootste deel van de afvoer vindt plaats per schip. Daarnaast is het vervoer per spoor nog belangrijk; hiervoor heeft EECV een wagonbelader die treinen tot 44 wagons automatisch kan beladen.

Website van het bedrijf

activiteit

Trefwoorden die met dit bedrijf samenhangen

 • Scheepsbevoorrading
 • Bevoorradingsschepen
 • Bevoorrading - proviand

Aanvullende informatie

De inhoud van mijn bedrijf bewerken

Belangrijke cijfers

 • 201 - 500
  bezetting
 • 5.000 K€ - 9.999 K€
  Omzet

Organisatie

 • Jaar van oprichting
  1967
 • Bedrijfsvorm
  Bedrijfsvorm
  Hoofdkantoor
 • Hoofdactiviteit
  Bedrijfsvorm
  Dienstverlener

Markten en uitwisselingszones

Verzorgingsgebieden

Dit bedrijf heeft deze informatie niet gegeven.

Dit bedrijf heeft nog niet van informatie voorzien over zijn import- en exportzones

Dit bedrijf heeft nog niet van informatie voorzien over zijn import- en exportzones

Commerciële informatie

Incotermen

Dit bedrijf heeft deze informatie niet gegeven.

Betalingswijzen

Dit bedrijf heeft deze informatie niet gegeven.

Banken

Dit bedrijf heeft deze informatie niet gegeven.

Wilt u een gelijkwaardige pagina voor uw bedrijf? Bovendien wordt u gevonden! Creëer heel eenvoudig uw pagina om uw bedrijf op de zoekmachine van EUROPAGES te zetten. Voeg uw bedrijf toe
101 v