HEINEN DOORS - Fabricant de portes en acier coupe-feu et antieffraction !

België

Factory icon Fabrikant/ Producent

Verified by Europages badge
HEINEN DOORS
Web icon
Contacteren

Heinen is een specialist in veiligheidsdeuren en compartimenten.In 1973 ontwierp Heinen de eerste metalen deur die brandwerendheid combineerde met intensief gebruik. Ons aanbod is sindsdien gediversifieerd; wij bieden inbraakwerende deuren, kogelwerende deuren, anti-explosieve deuren, akoestische deuren, anti-paniekdeuren, enz. Het doel van de Heinen-deur is bescherming te bieden en tegelijkertijd stabiliteit en robuustheid te garanderen, zodat de deur intensief kan worden gebruikt. De "kwaliteitseisen" die aan de productieateliers worden gesteld, gaan veel verder dan de wettelijke verplichtingen: Op die manier gaan Heinen-deuren tientallen jaren mee met een optimaal prestatieniveau. Onze producten hebben een garantie van 15 jaar. Met de HCONFIG-software kunnen wij de werkelijke behoeften van de klant bepalen op basis van vooraf gedefinieerde parameters. Wij helpen onze cliënten bij het analyseren van hun behoeften en het opstellen van de specificaties. Wij concentreren onze inspanningen op onderzoek en ontwikkeling om de kwaliteit van onze producten te optimaliseren en vertrouwen op een netwerk van betrouwbare partners om de tevredenheid van onze klanten te garanderen. Wij werken voor de transportsector, de nucleaire sector en de energiesector of de industrie. Wij hebben het vertrouwen gewonnen van cliënten zoals de RTBF en diverse overheidsorganisaties. Neem contact met ons op voor meer informatie!

Overzicht van de productcatalogus

België

Verified by Europages badge

De brandwerende Heinen-deuren zijn ontworpen met uw behoeften inzake bijzondere afmetingen in gedachten. Bovendien, kunnen ze tegen een stootje en beschikken over een uitstekende mechanische weerstand. Bijvoorbeeld, kan een EI1-60 dubbele deur van Heinen probleemloos een deuropening van 4,40 x 4,40 m afsluiten! Heinen is steeds een pionier geweest op het vlak van brandcompartimentering. Al in 1973 trok het merk de aandacht met de eerste metalen brandwerende deur ter wereld! Sinds 2010 heeft Heinen er dankzij liefst 30 officiële brandtests voor gezorgd dat zijn deuren voldoen aan de Europese richtlijnen. Door de snelle ontwikkelingen en voortdurende inspanningen van de R&D-afdeling heeft de onderneming voor haar voortests zelfs een eigen oven aangekocht die voldoet aan de Europese normen. Alle Heinen-buitenbranddeuren voor voetgangers voldoen aan de CE-markering zoals gedefinieerd in de nieuwe Europese normen EN 16034 (branddeuren) en EN 14351-1 (buitendeuren voor voetgangers)

België

Verified by Europages badge

In 80% van de gevallen proberen inbrekers eerst toegang te krijgen via de deur. De deur is dus het cruciale element in de beveiliging van de buitenschil van een gebouw. Als stelregel en bij elke soort compartimentering (inbraakwerende deur, brandwerende deuren geluidswerende deur …) vormen de openingen van een gebouw het zwakke punt. De term “inbraakwerende deur” is eigenlijk niet helemaal correct. ‘Inbraakvertragend’ zou juister zijn. De middelen (inbraakuitrusting) die gebruikt worden om zich toegang te verschaffen tot de beveiligde zone, worden steeds gekoppeld aan de tijd waarover de inbreker beschikt en zijn ervaring.

België

Verified by Europages badge

Heinen ontwikkelt brandwerende deuren voor de meest uiteenlopende domeinen. Veel van onze producten werden getest volgens de Europese normen volgens de genormaliseerde ISO 834-curve die rekening houdt met temperatuurstijgingen in een ‘gestandaardiseerde brand’, om zo de brandwerendheid te bepalen (bv.: EI1 30, EI1 60, EI1 120 enz.). Sommige deuren moeten echter bestand zijn tegen specifiekere situaties waarvoor de testen volgens de genormaliseerde ISO 834-curve niet volstaan. Dat is bijvoorbeeld het geval bij tunneldeuren, waarvoor de vereisten sinds de jaren 2000 strenger zijn geworden. De vereisten zijn ook strenger aan het worden om een maximale brandweerstand te kunnen garanderen in specifieke situaties waar de temperatuur van een brand sneller dan normaal stijgt.

België

Verified by Europages badge

Een antipaniekdeur moet in noodgevallen steeds geopend kunnen worden door de aanwezigen in een gebouw. Dit kenmerk wordt vooral in aanmerking genomen in brandvoorschriften (brandwerendheid) en noodrichtlijnen. Nooddeuren bevinden zich vaak op evacuatietrajecten en moeten snel en ongehinderd geopend kunnen worden in de evacuatierichting. Heinen nooddeuren worden vaak toegepast in de Retail sector, maar ook in musea, concertzalen, voetbalstadia, productieomgevingen, de zorgsector, parkings, kantoren,… Afhankelijk van de plaats waar de nooduitgang zal worden gebruikt, kunnen ze één of meerdere extra prestaties krijgen, zoals: brand-, inbraak- of geluidswerend. Heinen kan bogen op een uitgebreide ervaring inzake nooduitgangen. Dit is mede te danken aan het uitgebreide gamma conforme noodbeslag, alsook alle mogelijke prestaties die kunnen gecombineerd worden met een nooduitgang.

English Bekijk de 14 producten Deutsch Bekijk de 14 producten Français Bekijk de 12 producten

Documenten

Heinen Metal+, un concept de porte unique

Bedrijfsinfo

Organisatie

 • Jaar van oprichting
  1947
 • Bedrijfsvorm
  Hoofdkantoor – Moederbedrijf
 • Hoofdactiviteit
  Fabrikant/ Producent

Commerciële informatie

Verzorgingsgebieden

 • Regionaal
 • Nationaal
 • Europees
 • Check Circle Outline icon Internationaal

Afleverzones

Leveringsvoorwaarden (incoterms)

Verantwoordelijkheid
 • Koper
 • Gedeeld
 • Verkoper

Trefwoorden die met dit bedrijf samenhangen

 • Deuren - industrieel
 • Veiligheids- en branddeuren - industrie
 • veiligheidsdeuren
 • deuren met ruiten
 • kogelvrije deur
 • deuren van roestvrij staal
 • deuren met geluidsisolatie
 • nooddeuren
 • metalen deur
 • gepantserde deuren