"Oorsprong Hawaïzouten Zout heeft een lange traditie in Hawaii, net als in vele andere culturen. Voor Hawaiianen is zout een essentieel onderdeel voor het bereiken van innerlijk evenwicht. Het ondersteunt de natuurlijke stroom van het leven en symboliseert een diepe verbondenheid met de natuur. De Haiwaiiaanse zouten met hun kenmerkende kleuren weerspiegelen de kleuren van het land. Zwart voor de vulkanische oorsprong, rood voor de altijd aanwezige heilige Alaea-aarde en voor vrijheid, groen voor de vegetatie en wit voor het water dat de eilanden omringt en de met sneeuw bedekte bergtoppen. Productie en Kleur Het zout wordt gewonnen uit de kust van de Stille Oceaan bij het eiland Molokai. Het water laat men verdampen met behulp van zonne-energie. De zoutkristallen worden vervolgens vermengd met mineralenextracten om het de zo kenmerkende kleuren van Hawaïzout te geven. Het zwarte Hawaï zout ontstaat door de toevoeging van zuivere actieve kool ui…"
Duitsland
"Wat is Kala Namak Kala Namak is ook wel bekend onder de naam Indiaas Zwart zout. Het zout wordt gewonnen uit een zwarte rots, in de groeven aan de voet van de Indiase Himalaya. Na het vermalen blijft er weinig van de zwarte kleur over. Toepassing Kala Namak Dit zout is zeer geliefd onder veganisten. Het steenzout heeft door zijn zwavelhoudende eigenschappen een geur en smaak die doet denken aan gekookte eieren. Zo kunnen veganisten de smaak van eieren toevoegen aan een gerecht zonder een echt ei te gebruiken. Op deze manier kun je het als eivervanger gebruiken bij vegan mayonaise of bij tofu. Kala Namak wordt ook veel gebruikt als toevoeging aan curry’s, chutneys en het wordt over gefrituurde gerechten gestrooid. Het gaat ook heel goed bij gerechten met kip en rijst."
Een offerte aanvragenDuitsland
"Herkomst en geschiedenis Kala Namak, ook wel zwart zout genoemd, is een zout granulaat afkomstig uit Pakistan. Dit zout is natuurzuiver en ongeraffineerd vulkanisch mineraalzout en wordt volgens een eeuwenoude tradities bewerkt. Het zout kenmerkt zich door een hoog gehalte aan watersulfide en ijzer. Traditioneel werd dit zout gewonnen uit mijnen in Pakistan. De grondstof moet 24 uur lang in een fornuis worden verhit terwijl het samen met houtskool in een afgesloten keramische houder zat. Tijdens deze 24 uur wordt het natriumsulfaat omgezet tot waterstofsulfide en natriumsulfide, dit geeft Kala Namak een donkere kleur. Na de verhitting werd het afgekoeld, opgeslagen en gerijpt. Smaak en gebruik Kala Namak geeft voedsel een zwavelachtige smaak dat vergelijkbaar is met de smaak van gekookte eieren. In de Indische keuken is dit zeer gewenst en wordt Kala Namak gebruikt als smaakmaker voor fruitsalades, chutneys of in de populaire Raitas. Het zout wordt v…"
Een offerte aanvragenDuitsland
"Dode zeezout Dode zeezout is zout uit de dode zee die tussen Jordanië, de Westelijke Jordaanoever en Israël ligt. Het dode zeezout heeft geen kunstmatige toevoegingen en heeft een vocht percentage van circa 2%. Op de plek waar dit zeezout vandaan komt, zijn de geologische en klimatologische omstandigheden zeer uniek. De dode zee is gelegen in een vallei op 400 meter onder de zeespiegel. Gezien de temperatuur van circa. 40 graden is er vrijwel geen neerslag en is de lucht helder en absoluut vrij van smog en verontreinigingen. Het gebruik van dode zeezout granulaat - Tot 100% natuurzuiver, handmatig nogmaals gezuiverd! - Zeer intensieve smaak - Geschikt voor alle vis, vlees en groentegerechten - Ook geschikt als badzout."
Een offerte aanvragenDuitsland
"Oorsprong Het kalahari woestijnzout is een buitengewoon product. Het zout wordt gewonnen uit een natuurlijk zoutmeer in de Kalahari woestijn in Zuid-Afrika. Het woestijnzout wordt gedroogd in de zon en daarna verpakt. Het gebied is altijd onbewoond gebleven en is niet gebruikt voor industriële doeleinden. Kalahari woestijnzout is een zout voor fijnproevers dat volledig vrij is van negatieve milieu-invloeden. De oorspronkelijke staat van het zout is grofkorrelig. Met behulp van een stalen moelen wordt het vermalen tot middel grof en fijn zout, indien nodig. Aan dit zout worden geen andere kunstmatige stoffen toegevoegd. Ingrediënten en gebruik Dit product is meer dan 280 miljoen jaar oud en bevat veel mineralen en spoorelementen. Top koks zweren bij dit natuurzuivere woestijnzout. Het kan gebruikt worden bij heel veel gerechten. Specifieke eigenschappen Kalahari woestijnzout: 93,7% NaCl 0,03% Ca 0,008% Mg 4,0…"
Een offerte aanvragen