Actualiteiten van het bedrijf INRATO INTERNATIONAL

 • Laatste prestatie
  12-mrt-2019
  Veiligheid op de werkplek
  Papierrecyling veiliger door 75ste opvoerbandbeveiliging
  Inrato International heeft in de afgelopen periode diverse papier- en plasticpersen en eveneens shredders voorzien van het ProZone opvoerbandbeveiliging systeem.
  
  Met een 75-tal ProZone opvoerbandbeveiligingen in een paar jaar blijkt dat veiligheid in recyclage leeft. Met het hoge risicoprofiel wordt een klein ongelukje ook al gauw een levensbedreigend iets. 
  
  Werking opvoerband beveiliging systeem
  Rondom de machine wordt een onzichtbaar veld gecreëerd op voldoende afstand van het werkgebied, werkbaar zonder onnodige machine stilstand. Op de vloer draagt men een operatorbadge die ook veld rondoom vormt.
  Bij overlap van de velden volgt direct een noodstop; de persoon bevindt zich dan in de gevarenzone van de machine. De operatorbadges zijn oplaadbaar en zijn voorzien van functies als self-test, akoestisch en tril-alam en een signaal voor laag batterij niveau. 
  
  Certificering 
  Het ProZone (proximity) systeem is gecertificeerd volgens een EG Type verklaring.
  • beveiliging
  • recycling
  • recyclage
 • Lancering van product
  2-jun-2017
  Veiligheidsgordels voor voertuigen
  Hold-To-Run 3 standen voetschakelaar http://www.inrato.com/nieuws-van-inrato/...
  Indien een machine slechts ingesteld kan worden tijdens het draaien dan dreigt er gevaar, helemaal wanneer hiervoor twee handen nodig zijn en de enable knop niet werkbaar is. Met de nieuwe Hold to-run voetsschakelaar kunnen instelwerkzaamheden of bijvullen bij continu processen veilig uitgevoerd worden. 
  Veilig instellen van draaiende machines of veilig bijvullen.
  Indien een machine ingesteld moet worden dan is dat vaak achter een afscherming of lichtscherm. Met de Hold to-run pistoolgreep kan op een veilige wijze door het lichtscherm of achter de afscherming gewerkt wordn zonder noodstop. Slechts door de knop in de middenstand te houden draait de machine; bij een calamiteit is de reactie van de mens dat deze de driestanden functie verder indrukt zoals bij een rempedaal of geheel loslaat zoals bij een gaspedaal. Hierdoor valt de machine alsnog in de vereiste noodstop.