"Hier haalt Abraham zijn Mosterd vandaan! De witte mosterd of gele mosterd (Sinapis alba) is een plant die tot de kruisbloemenfamilie (Sinapis) behoort. De plant komt waarschijnlijk oorspronkelijk uit mediterrane gebieden maar is nu overal verspreid. De plant wordt verbouwd als grondstof voor mosterd of als groenbemester op een braakliggend stuk landbouwgrond. De toepassingen van Mosterdzaad Het hele zaad wordt gebruikt voor het inmaken van groenten (zoals augurken) en als poeder voor de bereiding van mosterd (voor grove mosterd ook wel in combinatie met stukjes mosterdzaad). Mosterdzaden bevatten sinalbin, het stofje dat aan mosterd zijn scherpe smaak verleent. Maar in gele mosterdzaden zit minder sinalbin dan in zwarte mosterd, waardoor de mosterds gemaakt van geel mosterdzaad veelal mild van smaak zijn. Werking van Mosterdzaad De mosterdzaadjes stimuleren de bloedsomloop. Ze stimuleren de doorbloeding van de keelholte en ze versterken het n…"
Duitsland
"Oorsprong van pompoen Pompoenen komen oorspronkelijk uit Midden en Zuid-Amerika. De pompoen groeit terwijl hij op de grond staat. Sommige soorten zijn eetbaar, maar kalebassen kunnen alleen decoratief worden gebruikt. Pompoenpitten Pompoenpitten zijn platte, ovaalvormige zaden van de pompoen. Van binnen zijn ze groen, maar ze hebben een omhulsel dat wit van kleur is. Pompoenpitten is van oudsher een seizoensgebonden snack, en werden meestal tijdens de herfst geconsumeerd. Voedingswaarde van pompoenpitten Pompoenpitten zitten boordevol vezels, eiwitten en onverzadigde vetten (omega 3). De andere voedingsstoffen die aanwezig zijn, zijn calcium, kalium, magnesium, koper, fosfor, zink, ijzer en vitamine K en A."
Een offerte aanvragenDuitsland
"Bananen Bananenpoeder is gemaakt van tros-gerijpte Cavendish bananen, biologisch geteeld in Ecuador. Er zit meestal een periode van 18 maanden tussen bevruchting en de oogst, hoewel het constant warme klimaat, frequente regenval en vruchtbare grond bananen toelaat om het hele jaar door te groeien. Dit betekent dat ze meestal geoogst worden in een wekelijkse routine. De bananen worden voorzichtig met de hand geplukt, waarna ze gedroogd worden zonder gebruik te maken van verhitting. Daarmee blijven de voedingswaarde optimaal behouden. Bananenpoeder is een superfood en in het poeder zitten geen toegevoegde smaak-, geur- of kleurstoffen of andere additieven. Bananenpoeder vitaminebom In bananen zitten van nature grote hoeveelheden vitaminen C en B6, plus het mineraal kalium en het stofje caroteen. Vanwege de grote hoeveelheid voedingsstoffen doen bananenpoeder het goed bij veganisten. Daarnaast is het poeder rijk aan zetmeel. Calcium, jodium, ijzer, kope…"
Een offerte aanvragenDuitsland
"Oorsprong en geschiedenis Maca, ook wel Peruaanse ginseng genoemd. Dit is een kruidachtige tweejarige plant afkomstig uit het Andesgebergte in Peru. Ongeveer 2000 jaar geleden is het gewas voor het eerst geteeld. Maca groeit op hoogtes boven de 3800 meter en op een rotsachtige bodem. Maca groeit prima bij temperaturen tot -10 graden Celsius. Maca wordt voornamelijk geteeld voor de consumptie van de wortel. De Macawortel varieert sterk in grootte en vorm. Maca is een radijsachtige plant, die vroeger op aanraden van de Inca's door de Spanjaar…"
Een offerte aanvragenDuitsland
"Rode Bieten Poeder Premium Biologisch Rode bietenpoeder is het poeder van de rode biet, zoveel mag duidelijk zijn. Bietenpoeder is voor veel mensen waarschijnlijk iets onbekends, maar het heeft meer dan genoeg te bieden. Rode bieten: niet iedereen vindt ze lekker. Over smaak valt te twisten. Wat niet te betwisten is, is het feit dat bieten ontzettend gezond zijn. Bietenpoeder is net zo gezond als verse rode biet. Rode bieten zijn, zoals te verwachten valt, neefjes van de suikerbieten, maar dan een stuk lager in calorieën. Rode bietjes zijn een soort wortel. Eens waren ze blank, later kregen ze de rode kleur. Die rode kleur kan vrij lastig zijn, want hij vlekt op kleren, en dat is lastig weg te krijgen. Waarom rode bieten poeder kopen? Bietenpoeder ah heeft belangrijke voedingswaarden. Zo zitten er onder meer talloze mineralen en vitaminen in rode bieten. Denk aan kalium, magnesium, ijzer en fosfor. Daarnaast zitten er in rode bieten talloze vezels, v…"
Een offerte aanvragen