PIBA

Het Provinciaal Instituut voor Brandweer- en Ambulanciersopleiding vzw (PIBA) werd opgericht op 11 oktober 1985 (toen nog Brandweerschool Provincie Antwerpen). Door een constante groei en doordat wij ook praktische opleidingen wensten aan te bieden moesten wij op zoek naar terreinen waarop verdere uitbreiding mogelijk was. Dit terrein vonden wij op een voormalig militair terrein in Ranst en op 18 april 2001 werd het huidige oefencentrum door gouverneur Camille Paulus officieel geopend.
PIBA beschikt hiermee over een terrein van 37 hectare waarop alle mogelijke situaties waarmee brandweer of ambulanciers worden geconfronteerd, op realische wijze kunnen worden nagebootst en waarop steeds nieuwe oefeningen kunnen worden ontwikkeld. Hierdoor kunnen wij zowel opleidingen aanbieden aan jonge mensen die brandweerman (of -vrouw) of ambulancier willen worden, maar ook de gelegenheid bieden om mensen met ervaring te laten oefenen in de meest diverse situaties.

Zo beschikken wij niet alleen over een oefengebouw van twee verdiepingen waarin de bestrijding van huisbranden kan geoefend worden, maar ook over een realistische industriële site met de mogelijkheid om te oefenen met diverse brandstoffen en blusmiddelen. Hiervan maken niet alleen de verschillende stedelijke brandweerkorpsen gebruik, maar ook de bedrijfsbrandweer van bedrijven in het havengebied.

Website van het bedrijf

activiteit

Trefwoorden die met dit bedrijf samenhangen

 • Algemene opleiding, doorlopende scholing en gespecialiseerde opleidingen
 • Ambulances
 • Diensten voor individuele hulpverlening
 • Brandweerkazernes
 • brandwering

Aanvullende informatie

De inhoud van mijn bedrijf bewerken

Belangrijke cijfers

 • 11 – 50
  bezetting

Organisatie

 • Bedrijfsvorm
  Bedrijfsvorm
  Hoofdkantoor, Moederbedrijf
 • Hoofdactiviteit
  Bedrijfsvorm
  Dienstverlener

Markten en uitwisselingszones

Verzorgingsgebieden

Dit bedrijf heeft deze informatie niet gegeven.

Dit bedrijf heeft nog niet van informatie voorzien over zijn import- en exportzones

Dit bedrijf heeft nog niet van informatie voorzien over zijn import- en exportzones

Commerciële informatie

Incotermen

Dit bedrijf heeft deze informatie niet gegeven.

Betalingswijzen

Dit bedrijf heeft deze informatie niet gegeven.

Banken

Dit bedrijf heeft deze informatie niet gegeven.

Wilt u een gelijkwaardige pagina voor uw bedrijf? Bovendien wordt u gevonden! Creëer heel eenvoudig uw pagina om uw bedrijf op de zoekmachine van EUROPAGES te zetten. Voeg uw bedrijf toe

EUROPAGES raadt u ook het volgende aan

104 v