"Geschiedenis en herkomst van Quinoa Quinoa (Chenopodium quinoa) komt van nature uit Zuid-Amerika en wordt als belangrijkste voedselgewas al sinds 6000 jaar geleden verbouwd. Quinoa werd door de Inca's al gebruikt als akkerbouwproduct. Het is voor de plant mogelijk om te groeien onder koude, voedselarme en droge omstandigheden. De groeiduur bedraagt ongeveer 5-6 maanden. Door kruising zijn er quinoa rassen ontstaan die kunnen groeien in Europese en Noord-Amerikaanse omstandigheden. In de eerste helft van april wordt de quinoa in Europa gezaaid en de oogst vindt plaats vanaf half september. Productieproces Quinoa Vlokken Na de oogst wordt de quinoa eerst schoongemaakt. Vervolgens wordt de quinoa gewassen om de saponine te verwijderen. Dan wordt het gedroogd en de beste stukken met de hand geselecteerd. Deze stukken worden geweekt om de quinoa plat te maken. Na het drogen, wordt de quinoa gezeefd en vervolgens verwerkt tot quinoa vlokken. Gezond…"
Duitsland
"Het verschil tussen Haverzemelen, Havervlokken, Havermout en Havermeel Het verschil zit hem in de mate van verwerking van haver. Haverzemelen worden gemaakt van het buitenste laagje van de haverkorrel. Havervlokken zijn platgemaakte haverkorrels, havermout zijn gehalveerde havervlokken en havermeel is de tot poeder vermalen haverkorrel. Havermeel Glutenvrij, en goede vervanger voor tarwemeel. Vergelijkbaar qua toepasbaarheid is het grote voordeel van havermeel boven tarwemeel, dat het glutenvrij is en heel gezond. Gezonde eigenschappen Havermeel Glutenvrij Haver bevat veel eiwitten en vetten, meer zelfs dan andere granen. Het bevat tevens antioxidanten en goede mineralen zoals ijzer, magnesium en zink en veel vitamine B1. Havervezels kunnen het cholesterol in uw bloed verlagen. Haver bevat tevens wat olie, die voor 80% uit onverzadigde vetzuren bestaat."
Een offerte aanvragenDuitsland
"Vlokken van haver Voor het maken van havervlokken wordt de hele korrel gebruikt. Dus inclusief zemel en kiem en niet slechts het zetmeelgedeelte van het graan. Havervlokken zijn dan ook altijd volkoren. Havervlokken zijn makkelijker en sneller te bereiden dan de hele haverkorrels. En daarnaast ook makkelijker te verteren. Belangrijke redenen waarom havervlokken zo populair zijn. Voordelen van Havervlokken Havervlokken voorzien je lichaam van een hoop vitamines. ze geven je de kracht die je nodig hebt om de dag door te komen en verzadigen je eetlust. Havervlokken hebben nog veel meer voordelen: ze zijn cholesterolverlagend, een bron van antioxidanten, voorzien je lichaam van een hoop energie en zijn vocht afdrijvend. Deze voedzame haver is heerlijk voor in de yoghurt, bijvoorbeeld als ontbijt. Het ondersteunt een goede tand- en botvorming en is bovendien licht verteerbaar."
Een offerte aanvragenDuitsland
"Wat zijn kikkererwten? De kikkererwt wordt ook wel Garbanzoboon genoemd. Voornamelijk rond het middellandse zeegebied is de kikkererwt zeer populair, waar het in verschillende gerechten wordt verwerkt. Het is een peulvrucht die al meer dan 8000 jaar wordt geteeld in Anatolië. Er zijn dan ook veel Anatolische gerechten te maken met kikkererwtenmeel zoals humus, falafel, chips en patat. Tegenwoordig worden er nog steeds veel kikkererwten geteeld in Turkije, maar inmiddels is 70% van de wereldproductie in handen van India. Hoe gezond zijn kikkererwten? Kikkererwten bevatten veel eiwitten, vezels en mineralen en zorgen minder voor winderigheid dan andere bonen. Doordat kikkererwten veel vezels bevatten, zorgen ze niet alleen voor een verzadigd gevoel, maar werken ze ook stimulerend voor je spijsvertering. Vanwege de hoeveelheid voedingsvezels kunnen kikkererwten ook je cholesterolgehalte verlagen. Kikkererwten bevatten ook vitamine E. Vitamine E heeft een c…"
Een offerte aanvragenDuitsland
"Oorsprong en geschiedenis Zwarte bonen De zwarte boon wordt veel gebruikt in de Mexicaanse keuken. Vaak als vervanger van de normale bruine boon. Met zijn zwarte kleur, vleesachtige textuur en grootte (kleiner dan de bruine boon) is het een aparte verschijning. De smaak is champignonachtig. Gezonde eigenschappen Zwarte bonen en toepassingen De zwarte boon zit boordevol magnesium, thiamine, foliumzuur, B-vitaminen, antioxidanten (anthocyanen), eiwitten en vezels. Door de vele eiwitten en vezels kan het prima dienen als vleesvervanger met als grote voordeel dat de verwerking van koolhydraten gelijkmatig gebeurt. De zwarte boon kan goed worden verwerkt in vegetarische gerechten, soep of als vervanger van de bruine boon."
Een offerte aanvragen