SCHÖPP-SPORTBODEN GMBH

Duitsland

Factory icon Fabrikant/ Producent

SCHÖPP-SPORTBODEN GMBH
Web icon

Overzicht van de productcatalogus

Duitsland

Geverifieerd door europages

De glijvlakken die in het verleden werden gebruikt, hadden een aantal zwakke punten die kunnen worden toegeschreven aan de gebruikte korrels: Kwartszand is te hard en vernietigt de bodembedekkingen zeer snel, terwijl de verschillende rubberkorrels te zacht en te ongelijk van vorm zijn, zodat ze op hun beurt relatief snel vermalen worden. Beide glijmedia zijn controversieel vanwege het stof dat ze produceren en ze brengen vervelende bijwerkingen met zich mee, zoals ademhalingsproblemen, verkleuring van kleding en veel schoonmaakwerk in de tennishal en de sociale ruimtes. Een nieuw productieproces heeft aanzienlijke vooruitgang mogelijk gemaakt: Perfect-Glide tennisgranulaat wordt niet, zoals conventioneel rubbergranulaat, uit een blok rubber gemalen, maar wordt met behulp van een extruder tot draden gesponnen en vervolgens in een koelbad op een bepaalde lengte afgesneden. Dit proces maakt de productie mogelijk van fijne, stofvrije extruder-microkorrels in een nieuwe, geoptimaliseerde lensvorm.

Een offerte aanvragen

Duitsland

Geverifieerd door europages

Net als SCHÖPP®Pro-Bounce is SCHÖPP®-Champion gemaakt van een bijzonder grof en robuust polyamidegaren met een enkele filamentdikte van 200 dtex. Door de grotere poolhoogte van 6 mm en een lagere filamentdichtheid is het oppervlak minder agressief dan dat van het 'hardcourt textiel'. De comfortabele SCHÖPP® Champion is daarom vooral bedoeld voor amateur- en clubspelers. De balstuit is langzaam, vergelijkbaar met een zandbaan. Topspin en slice worden iets verzacht. Dankzij de zeer robuuste constructie van het oppervlak kan dit oppervlak ook worden bespeeld met geprofileerde tennisschoenen zonder granulaat. Met de optionele korrelinvulling van 400 g/m2 Perfect Glide geëxtrudeerde korrels doet de SCHÖPP® Champion denken aan een naaldvlies van velours. Decennialang hebben naaldvilt vloerbedekkingen met granulaatvulling hun waarde bewezen als tennisvloerbedekking. Deze oppervlakken werden gemaakt van 100% polypropyleenvezel.

Een offerte aanvragen

Duitsland

Geverifieerd door europages

De klassieke gladde veloursvloer domineerde de markt voor prestatiegerichte tennisoppervlakken tot de jaren 1990. Het werd gemaakt van een speciaal tennisgaren met filamentdiktes van 30-40 dtex (vezeldoorsnede). De verdere ontwikkeling van tennisrackets in de afgelopen 20 jaar heeft het tennisspel fundamenteel veranderd. De ontwikkeling van rackets heeft het voor recreatieve spelers mogelijk gemaakt om de bal aanzienlijk te versnellen. Tegenwoordig moet het tennisoppervlak de bal meer afremmen en hoger laten stuiteren. Het zeer snelle klassieke velours is in de meeste landen bijna volledig van de markt verdwenen als gevolg van de veranderde eisen voor tennisoppervlakken. Aan de andere kant wordt het structuurloze en ongevulde oppervlak geprefereerd door prestatiegerichte tennissers. Met deze klanten in gedachten is de nieuwste ontwikkeling van Schöpp een zeer grofvezelige veloursvloer met een enkele vezeldikte van 200 dtex!

Een offerte aanvragen

Duitsland

Geverifieerd door europages

Sinds 1999 produceren we ook zelf ballenvangergordijnen, die perfect passen bij de kleuren van het tweekleurige tennisoppervlak en een oude tennishal een nieuwe look geven. De ballenvangergordijnen worden in onze fabriek op maat gemaakt van hoogwaardige polyester stof (brandklasse B1). Ze worden opgehangen met karabijnhaken aan een staalkabel. Het opknappen van uw tennishal met een tweekleurig tennisoppervlak en ballenvangergordijnen op de achterste dakranden - en indien gewenst op de gevels - geeft u de mogelijkheid om compleet nieuwe kleurconcepten te implementeren en uw klanten bewust te maken van de renovatiemaatregelen door middel van een nieuwe haluitstraling met een opvallend effect. Naast hun functionaliteit en mooie uiterlijk bieden ballenvangergordijnen ook voordelen op het gebied van akoestiek en thermische isolatie.

Een offerte aanvragen
English Bekijk de 10 producten Deutsch Bekijk de 10 producten Български Bekijk de 10 producten Čeština Bekijk de 10 producten Dansk Bekijk de 10 producten Español Bekijk de 10 producten Suomi Bekijk de 10 producten Français Bekijk de 10 producten Eλληνική Bekijk de 10 producten Magyar Bekijk de 10 producten Italiano Bekijk de 10 producten Lietuvių Bekijk de 10 producten Polski Bekijk de 10 producten Português Bekijk de 10 producten Română Bekijk de 10 producten Svenska Bekijk de 10 producten Slovenščina Bekijk de 10 producten Türkçe Bekijk de 10 producten

Schöpp-Sportboden GmbH zorgt voor de productie, levering en verplaatsing / montage van tennisvloeren, mobiele en vaste badmintonbanen, agility-kunstgras evenals ballenvangnetten en granulaat. Als innovatieve producent en aanbieder van tennisvloerbekleding hebben wij in de loop der jaren een goede reputatie opgebouwd op het gebied van tennishalsanering. Naast onze jarenlange ervaring kenmerkt ons bedrijf zich vooral door flexibiliteit, een hoog kwaliteitsbewustzijn en innovatieve productontwikkeling. In tegenstelling tot andere coatingproducenten voor tennis is er bij dit bedrijf besloten dat het direct levert aan haleigenaren en biedt daarmee – van de ontwikkeling tot de ingebouwde vloer – ALLES UIT EEN HAND.

Documenten

Domain icon Fabrikant/ Producent

SCHÖPP-SPORTBODEN GMBH

Am Weidenbroich 3

42897 Remscheid - Duitsland

BTW-nummer
Contacteren

Bedrijfsinfo

Belangrijke cijfers

  • Bezetting
    1 – 10

Organisatie

  • Jaar van oprichting
    1994
  • Hoofdactiviteit
    Fabrikant/ Producent

Commerciële informatie

Verzorgingsgebieden

  • Check Circle Outline icon Regionaal
  • Check Circle Outline icon Nationaal
  • Check Circle Outline icon Europees

Activiteiten van

  • Tennisbanen - installaties
  • Sportinstallaties
  • Sporthallen en stadions - sportinstallaties
  • uitrusting voor sportinstallaties
  • Sportvloeren
  • Sportvloerbekleding voor tennis
  • Tennisbaanstroken
  • tennisbanen
  • scheidingsgordijnen voor sportzaal
  • Indoor sportvloeren