Kikkererwtenmeel Biologisch

Kikkererwtenmeel Biologisch
Web icon

Omschrijving

"Wat zijn kikkererwten? De kikkererwt wordt ook wel Garbanzoboon genoemd. Voornamelijk rond het middellandse zeegebied is de kikkererwt zeer populair, waar het in verschillende gerechten wordt verwerkt. Het is een peulvrucht die al meer dan 8000 jaar wordt geteeld in Anatolië. Er zijn dan ook veel Anatolische gerechten te maken met kikkererwtenmeel zoals humus, falafel, chips en patat. Tegenwoordig worden er nog steeds veel kikkererwten geteeld in Turkije, maar inmiddels is 70% van de wereldproductie in handen van India. Hoe gezond zijn kikkererwten? Kikkererwten bevatten veel eiwitten, vezels en mineralen en zorgen minder voor winderigheid dan andere bonen. Doordat kikkererwten veel vezels bevatten, zorgen ze niet alleen voor een verzadigd gevoel, maar werken ze ook stimulerend voor je spijsvertering. Vanwege de hoeveelheid voedingsvezels kunnen kikkererwten ook je cholesterolgehalte verlagen. Kikkererwten bevatten ook vitamine E. Vitamine E heeft een c…"

  • Biologische voeding
  • Bonen en Granen

Domain icon Groothandelaar

48455 Bad Bentheim - Duitsland

Contacteren