"Het aziatische kruid Komijn Komijn is afkomstig uit Iran, Syrië, India en Turkije. De plant groeit het best in een zanderige, gedraineerde bodem en in een gebied met een warm klimaat, zoals aan de kust van de Middellandse Zee, waar het kruid aangetroffen kan worden. Een warm klimaat is echter geen vereiste. Komijn wordt vaak verward met Karwij. Hoewel ze familie zijn van elkaar is komijnzaad iets groter, lichter van kleur en smaakt pittiger. Ook verwarring met Zwarte komijn komt voor, maar dat is echt een ander kruid. De teelt van Komijn Wanneer de bloemen over gaan tot zaadvorming kunnen bloemen geknipt worden en op de kop worden gehangen. De zaden kunnen dan drogen. Komijn in de keuken Komijn is bekend als ingredient in komijnenkaas, echter wordt het ook veel toegepast in Mediterrane, Aziatische en Arabische gerechten. Het geeft ook dat beetje extra aan gerechten voor de grill of barbecue. Laat curry, stoofschotels, chili, couscous of lamsv…"
Duitsland
"Komijn (Cuminum cyminum) Hoewel biologische Nigella zaad (nigella zaadjes) kruiden ook wel zwarte komijn worden genoemd, hebben ze geen relatie tot de traditionele Nederlandse komijn. Zwarte komijnzaad wordt namelijk in en rondom India gekweekt. De zaadolie van deze komijnsoort wordt vooral in de Islamitische wereld veelvuldig gebruikt."
Een offerte aanvragenDuitsland
"Koriander (Coriandrum sativum) Koriander Heel kiemarm Biologisch van VehGro. Koriander kennen we in Nederland ook wel als ketoembar. Het is een populaire smaakmaker in de Indiase, Aziatische, Latijns-Amerikaanse en Noord-Afrikaanse keuken. Over de smaak van verse koriander valt te twisten. Waarschijnlijk bepalen je genen of je tot de korianderliefhebbers of -haters behoort. Echter vinden haters van korianderblad de smaak van korianderzaad vrijwel allemaal wel lekker! En dat is fijn, want koriander zit boordevol vitaminen en mineralen! Bewaar op een droge en donkere plaats en vermijd direct zonlicht."
Een offerte aanvragenDuitsland
"Basilicum (Ocimum basilicum) Basilicum Gesneden kiemarm Biologisch van VehGro is een plantensoort uit de lipbloemenfamilie. Het heeft ook wel de naam koningskruid omdat het is afgeleid van het Griekse woord basileus dat koning betekent. In India is het een heilig kruid. Basilicum heeft een unieke eigenzinnige smaak die lijkt op een combinatie van munt, anijs en peper. Hoewel men het wereldwijd gebruikt is het vooral populair in de Italiaanse en Franse keuken. Basilicum en tomaat is een uitstekende combinatie. Sprenkel daarom eens wat over de tomatensoep. Verder doet dit groene heilige kruid het goed in soepen en sauzen, pesto’s, kaas, vis- en vleesgerechten en salades. Smaakt ook heerlijk op een uitsmijter. Zo laat mogelijk toevoegen is het advies om zoveel mogelijk de smaak te behouden."
Een offerte aanvragenDuitsland
"Wat is Chili Bird eye Chili bird eye, ook wel bekend als piri piri, rawit of Thai chili, is een kleine peper met een hete smaak. De peper wordt vaak gevonden in Ethiopië en in Zuidoost-Azië. De bird’s eye chili behoort tot de groep zeer hete pepers. Gezondheidsvoordelen Chili Bird Eye Deze chili helpt bij de spijsvertering, het versnelt gewichtsverlies en verhoogt de speekselproductie. Het gebruik van de chili Deze peper is een bekend product in de Indonesische, Mexicaanse, Argentijnse en Thaise keuken en wordt vaak gebruikt voor het maken van pittige curry, enchilada, taco’s en chimichurri."
Een offerte aanvragen