• europages
  • >
  • BEDRIJVEN - LEVERANCIERS - PROVIDERS
  • >
  • ambachtelijk gebak

Resultaten voor

Ambachtelijk gebak

BelgiëGent en Oost-VlaanderenFabrikant/producent
  1. DE BOEY

    België

    Ambachtelijke Bakkerij De Boey te Sint-Gillis-Waas staat elke dag garant voor de beste broden en het lekkerste gebak, allemaal ambachtelijk bereid met de beste ingrediënten en zorg. Het assortiment bestaat uit brood, speciaal brood, pistolets, koffiekoeken, gebak en taarten, confiserie en luxe ontbijt. Bakkerij De Boey realiseert ook maatwerk voor evenementen en levert niet alleen aan particulieren maar ook aan bedrijven in Sint-Gillis-Waas en omgeving. De bakkerij beschikt ook over een webshop waar alle producten makkelijk kunnen worden besteld en betaald.

  2. STEENBAKKERIJ HOVE

    België

    ARTISANALE GEVELSTEEN MET TIJDLOOS KARAKTER Wanneer u op zoek bent naar een artisanale gevelsteen is een bezoekje aan steenbakkerij Hove te Ninove zeker het overwegen waard. De stenen worden er gebakken in een van de laatste Belgische ringovens. De steenbakkerij is sinds 1946 operationeel en nog steeds in handen van de familie Hove. Het vorm- en bakproces heeft de laatste 50 jaar geen veranderingen ondergaan, omdat tests met moderne technieken geen verbetering brachten. Daardoor blijft de productie beperkt tot ± 800.000 gevelstenen per jaar. Productie Aangezien de gevelstenen nog in open lucht drogen, wordt er alleen tijdens de zomerperiode gewerkt. Daardoor blijft de productie beperkt tot ± 800.000 gevelstenen per jaar. De felgegeerde kleurschakeringen worden bereikt door de ambachtelijke manier van produceren. Geen twee gevelstenen zijn identiek! De grondstoffen voor deze gevelstenen zijn de rood- en de geelbakkende klei uit de eigen kleiput. Het stapelen in de droogloodsen en het laden in de oven verlopen nog volledig manueel. De verschillende kleuren zijn het gevolg van de heterogene menging van de twee kleisoorten en van het hele bakproces. Stuk voor stuk worden de gebakken gevelstenen met de hand gesorteerd. De gevelstenen worden op 1080°C gebakken met steenkool als enige brandstof.

  3. MOLENS VAN OUDENAARDE

    België

    De Molens van Oudenaarde specialiseert zich in het vermalen van biologisch geteelde granen tot bloem en meel. Beide met de lekkere natuurlijke smaak van vroeger en uiteraard zonder additieven. Johan De Turck (4e generatie molenaar) en zijn team garanderen u een onberispelijke topkwaliteit volgens de ISO 22000 norm. Ons eigen labo controleert dagelijks de kwaliteit van de producten. Of het nu gaat om brood, koekjes of gebak, wij maken voor u een op maat gemaakte samenstelling. Wij denken mee met u en bieden u oplossingen om de foodkost te beperken, of u nu een ambachtelijke bakker bent of een industriële bakkerij runt. Naast ons bio gamma kunt u ook nog voor het conventionele gamma bloem en meel bij de Molens van Oudenaarde terecht.

  4. MAISON BISCUITS D'OR

    België

    Het Belgische Maison Biscuits d’Or werd opgericht in 1996 als ambachtelijk bakkersbedrijf. Er zijn vier heerlijke smaken: golden classic, golden marzipan, golden honey en golden whole wheat. Golden classic is de klassieke speculaas. Een knapperige delicatesse van zuivere bloem uit tarwe en mout, romige zuivel en onversneden kandij. Het levert een pittig gebakken kruidig speculaasje op met een duidelijke smaak van gekaramelliseerde suikerkristallen en specerijen. Golden marzipan is amandelspeculaas van de klassieke ingrediënten verrijkt met licht geroosterde amandelen. Een bitterzoet speculaasje van zuivere speculaaskoek en marsepeinelementen voor de fijnproever. Golden honey is honingspeculaas. Zoals de naam al zegt, wordt bij deze met honing verrijkte speculaas een deel van de donkere kandijsuiker vervangen door honing. De golden whole wheat is volkoren speculaas, gemaakt van authentieke volkorenbloem, aromatische kruiden en kaneelbast.