• europages
  • >
  • BEDRIJVEN - LEVERANCIERS - PROVIDERS
  • >
  • energie uit afval

Resultaten voor

Energie uit afval - België

België
  1. VAN GENECHTEN PACKAGING

    België

    Experts in vouwkartonnen verpakkingen op maat De onafhankelijke leider in verpakken Vanuit uw zakelijke targets maken we vouwkartonnen verpakking op maat die uw merken laten schitteren. Sterker de aandacht van klanten trekken, verkoop boosten, logistiek verbeteren, werk maken van duurzaamheid of SRP realiseren… Voor elke uitdaging – hoe eenvoudig of complex die ook is – wij pakken voor u uit met topprestaties. Voor Food, Non-Food en Premium bieden we: solide expertise in alle aspecten van vouwkartonnen verpakking klantgerichte teams die met u meedenken, met uw merk, uw markten en uw doelgroepen krachtige innovatie nieuwe technieken om merken te differentiëren supply chain kennis voor optimale logistieke efficiëntie pan-Europese aanwezigheid wij werken altijd dicht bij u; vertrouwd met internationale projecten duurzame ingesteldheid afval verminderen, energie en water besparen Van Genechten Packaging: de feiten Onze missie: de onafhankelijke nummer 1 in Europa worden voor vouwkartonnen verpakkingen. Uitgangspunt is en blijft onze heldere waarden. Hier leert u onze onderneming kennen, onze visie, onze modus operandi en ons management.

  2. MIPLAN

    België

    Miplan biedt diensten aan met betrekking tot milieuaangelegenheden. Miplan voert buiten adviesopdrachten ook engineering- en ontwerpopdrachten uit, en dit zowel voor de overheid als voor privé-bedrijven. Miplan profileert zich door een multidisciplinaire aanpak van milieuproblemen, gaande van de juiste identificatie van een probleem, de juridische aspecten (o.a. vergunningen), een evaluatie van de mogelijke technische en organisatorische consequenties tot en met de begeleiding, opvolging en nazorg van eventuele werken. Kortom: Miplan biedt u en begeleidt u naar een totaaloplossing voor uw milieuprobleem! Specialties: Energie (studies, hernieuwbare energiebronnen), Afval (afvalverwerkingsinstallaties - recyclageparken), Bodem (onderzoeken en begeleiding saneringen), Milieucoördinatie, Veiligheidscoördinatie (ontwerp en verwezenlijking), Milieuvergunningsaanvragen.

  3. MIROM

    België

    MIROM (Milieuzorg Roeselare en Menen) is een afvalintercommunale dat instaat voor de preventie, inzameling en de eindverwerking van het huishoudelijk afval dat geproduceerd wordt in 15 steden en gemeenten. MIROM Roeselare beschikt over een verbrandingsinstallatie waar elke werkdag 185.000 kg afval verwerkt wordt. De warmte die vrijkomt bij de verbranding van ht afval wordt nuttig toegepast via een stadsverwarming met een lengte van 15 km. De restwarmte van dit net wordt via een ORC omgezet in elektriciteit. MIROM is een samenwerkingsverband tussen MIROM Menen en MIROM Roeselare. Beide afvalintercommunales hebben een gelijklopende afvalbeleid voor 15 gemeenten. De aangesloten gemeenten hebben een gelijklopend afvalbeleid. Het Materialendecreet van de Vlaamse overheid staat centraal in dit beleid. Eén van de basisprincipes is de prioriteitenladder die weergeeft hoe we moeten omgaan met afval. Op de treden staan afvalpreventie, hergebruik, recyclage, verbranden met energierecuperatie en storten van boven naar onder gerangschikt. Hoe hoger op de ladder, hoe milieuvriendelijker. MIROM Roeselare beschikt over een eigen verbrandingsinstallatie waarin restafval op een milieuverantwoorde manier wordt verbrand. De warmte die vrijkomt tijdens het verbrandingsproces wordt omgezet in energie voor de productie van elektriciteit en warmte voor meer dan 3.000 woningen en gebouwen.

  4. TOTAL WASTE SYSTEMS TWS

    België

    Total Waste Systems (TWS), is een handelsonderneming in het marktsegment van logistieke producten, m.n. op het gebied van afval inzamel middelen voor huishoudelijke en industriële afval inzamelmiddelen, alsmede groot volume boxen. Kunststof containers De kunststof containers en Boxen van het fabrikaat Europlast (At). Kunststof boxen De boxen zijn van het fabrikaat Europlast (At) en zijn geschikt voor industrieel gebruik evenals voor de landbouw. De boxen zijn goedgekeurd voor zulks gebruik zoals bijvoorbeeld de appeloogst. Stalen containers Gegalvaniseerde stalen containers van het fabricaat Meva (Cz). Polyester depot containers Reflex (Cz) beschikt over een gamma van meer dan 50 verschillende boven – en (semi) ondergrondse depotcontainers, welke via TWS voornamelijk hun toepassing vinden op de Benelux markt op het gebied van scheiding en hergebruik van afvalstoffen. Enevo ONe Enevo ONe is een uitgebreide logistieke oplossing die tijd en geld bespaart en beter is voor het milieu. Het maakt gebruik van draadloze sensoren om het vulniveau van afvalcontainers te meten en te voorspellen en het maakt slimme plannen voor afvalinzameling door gebruik te maken van efficiënte schema’s en routes. Bigbelly Solar afvalbakken Bigbelly Solar is een wereldwijd gepatenteerd systeem van een afvalbak voorzien van ingebouwde verdichter, werkend op eigen energie gevoed middels zonnecellen.

  5. ABO

    België

    ABO is een consultancy en engineering bureau onder de ABO-Group dat zich richt op bodem- en bouwprojecten en daarbij aansluitend gerelateerd milieuadvies. ABO focust zich op de Belgische markt. Het heeft dan ook verschillende kantoren in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. De core business van ABO is bodem, zijnde bodemsaneringen en de verschillende bodem gerelateerde studies: grondverzetstudies, baggerspecieonderzoek en risicoanalyses. Daarnaast biedt een team van experts in het kader van bouw- en herontwikkelingsprojecten zijn expertise aan rond milieumanagement en –advies, afval- en waterstudies, energie-efficiëntie, duurzaamheid en ruimtelijke planning en ontwerp.

Office Building Outline icon
Een pagina voor uw onderneming
Kunt u dit zien? Uw potentiële klanten ook Word ook lid van europages en word gezien!
  1. THOMAS WERNER

    België

    Schroothandel en Afbraakwerk : In een toekomstgerichte en duurzame economie neemt de herwinning van materialen een belangrijke plaats in. Schroot recyclage is niet alleen noodzakelijk om afval en het dreigend tekort aan schaarse grondstoffen te vermijden, maar net zo belangrijk voor het besparen van energie en het verminderen van de uitstoot van CO2. Door slim om te gaan met afvalproducten kunnen ze telkens weer dienen als grondstof voor nieuwe fabricageprocessen en toepassingen voor eindverbruik. Dankzij onze goed ingerichte en moderne werf verloopt de recyclage van ferro en non-ferro snel en volgens alle wettelijke richtlijnen. Alle metalen of schroot kunnen veilig en met weinig doorlooptijd door de leverancier of particulier op onze werf worden aangeleverd.

  2. BIOMASS CENTER

    België

    Biomass Center is actief in de verwerking van organische afvalstoffen. De bedrijfsactiviteit is tweevoudig en bestaat enerzijds uit een biogasinstallatie en anderzijds uit een aerobe composteringseenheid. Naargelang de aard en de samenstelling van de aangevoerde afvalstof, wordt bij Biomass Center gekozen voor de optimale verwerkingswijze. Door deze keuzemogelijkheid garandeert  Biomass Center dat het afval op de meest ecologische wijze wordt verwerkt. Biomass Center produceert uit groenafval, OBA of organisch-biologisch afval en mest, elektriciteit en een hoogwaardige compost.

  3. A&S ENERGIE

    België

    A&S Energie verwerkt jaarlijks 170.000 ton niet-recycleerbaar houtafval tot groene stroom. De aanvoer van dit houtafval gebeurt met gesloten vrachtwagens en of schepen. Een binnenschip op het kanaal Roeselare-Ooigem kan tot ± 1.200 ton houtafval per levering aan boord hebben. Dit komt overeen met 60 vrachtwagens die op deze manier dus van de weg gehouden worden. Daarnaast wordt er ook rechtstreeks via de nieuwe kanaalweg houtafval aangevoerd met vrachtwagens. Momenteel wordt reeds een 1/3 van het houtafval dat nodig is voor de productie bij A&S Energie en Spano aangevoerd per schip. Elke vracht houtafval wordt automatisch gewogen op de weegbrug en ondergaat een visuele inspectie. Op geregelde tijstippen worden stalen genomen voor analyse in het labo…