... pan wordt in overvloedige extra vergine olijfolie gesneden ui zachtjes gebakken; vervolgens worden zout, peper, goed uitgelekte slakken en enkele laurierbladeren toegevoegd. Dit wordt op een hoog vuur gekookt en wanneer de olie weer begint te verschijnen, wordt er een glas rosé wijn toegevoegd dat laat verdampen. Het wordt op smaak gebracht met zout en heet geserveerd.
PRODUCTKENMERKEN EN VERKOOPVOORWAARDEN
100% natuurlijke slakken, al schoongemaakt en gewassen, klaar voor consumptie
Verkoopperiode: het hele jaar door beschikbaar
Verpakt in dozen van 1 kg tot 5 kg
Minimale bestelling: 500 kg...
...Wij zijn een familiebedrijf in de landbouw, gevestigd in het hoge Salento in Carovigno (BR) - Puglia. We produceren IGT Salento wijnen die gemakkelijk te drinken zijn, maar niet alledaags, met respect voor de authenticiteit en de bijzonderheden van inheemse druivensoorten zoals primitivo, negroamaro, malvasia en ottavianello. Van de grond van onze eigen Masseria Pietrasanta produceren we ook...
...Wijn verkregen uit de vinificatie van Negroamaro-druiven (90%) en Malvasia Nera (10%). Productiegebied: Salento, tussen de provincies Brindisi en Lecce. Rijping in barriques.
In de neus komen aroma's naar voren van rijpe rode vruchten en confituren, gekruid met zwarte peper, zoethout, geroosterd en een balsamische noot van de mediterrane maquis.
Ideaal bij harde kazen zoals Comté, Gorgonzola, vleeswaren zoals varkensbuik, chorizo, capocollo en gegrild rood vlees.
... gecontroleerde temperatuur van 24-26°C. Na de fermentatie rijpt de wijn 16-18 maanden in barriques. Vervolgens volgt een verdere veroudering in de fles van minimaal 3 maanden.
Verouderingscapaciteit: 4 jaar en meer, afhankelijk van de oogst.
Kleur: intens robijnrood.
Aroma's: breed en aanhoudend, met tonen van goed rijpe rode vruchten.
... openen als aperitief bij een plank met charcuterie of aan tafel bij wit vlees. Een reis naar de zon!
Inhoud: 75cl
Type: Rode wijn
Druivensoort: Primitivo
IGT: Puglia (Apulië, Italië)
Bewaring: Nu te drinken en te bewaren tot 2030
Serveertemperatuur: 16-18°C...
... gebracht met extra vierge olijfolie of vergezeld van salade, cherrytomaatjes, brood of delicate gerechten zoals gerookte zalm, of gebruikt kan worden om pizza's of gourmet voorgerechten te vullen. Ook uitstekend in combinatie met een goed glas wijn.
... wijnen, Champagnes, Cava uit verschillende wijngebieden in Italie, Spanje, Frankrijk en de zogenoemde nieuwe wereld wijnen. Uit frankrijk hebben wij hoodzakelijk wijnen uit de Bordeaux, Bourgogne, Languedoc, Chablis, Cahors, Loire, Cotes du Rhone. Onze Italiaanse wijnen komen hoofdzakelijk uit de wijngebieden Veneto, Puglia, Toscane, Umbrie, Sicilie, Campania, Abruzo, piemonte, Onze Spaanse wijnen...
La Leone de Castris is een van de oudste en belangrijkste wijnbedrijven in Puglia. De wijnmakerij biedt een breed scala aan producten: rode, witte en rosé wijnen DOC (Salice Salentino, Locorotondo, Copertino, Primitivo di Manduria), IGT wijnen uit Salento en Puglia, rosé en witte mousserende wijnen; een bijzondere brandewijn en een hoogwaardige olie. Naast de meer traditionele wijnen van...
WE KOPEN WIJN IN ITALIË, VOORNAMELIJK IN PUGLIA, EN EXPORTEREN HET OVER DE HELE WERELD. WE ZOEKEN BUITENLANDSE BEDRIJVEN DIE BEREID ZIJN ONZE PRODUCTEN TE DISTRIBUEREN AAN LEVERANCIERS, WIJNGAARDEN, WINKELCENTRA EN RESTAURANTS.
... zijn aangeplant met een dichtheid van tussen de 4.000 en 5.000 stokken per hectare, uitsluitend met een spalliera-systeem met gesnoeide cordons. De opbrengst van deze druivensoort is opzettelijk laag voor een rationeel bodembeheer, met als doel een product van uitstekende kwaliteit te verkrijgen. Productie van Witte Wijn van de Duca; Rosa del Duca; Nero Puro; Nero del Duca; Passito; Grappa Manù; binnenkort ook de mousserende wijn.
... Puglia, en specifiek uit de provincie Taranto (Sava, Manduria, Martina Franca), die zorgvuldig en nauwgezet zijn geselecteerd; in het bijzonder: koekjes, frise, taralli, granen, peulvruchten, gedroogd fruit, ingelegde producten, honing en lokale wijn uit Manduria en Sava.
... leveringen
- Een uitstekende klantenservice
- Betalingsgarantie
In de catalogus de meest representatieve wijnen uit de verschillende Italiaanse regio's, met speciale aandacht voor Puglia, onze warme en genereuze regio, die uitermate geschikt is voor de landbouw. Daarnaast typische producten, accessoires, cadeaus en alles wat met de wereld van wijn te maken heeft.
Gekwalificeerd personeel
Een professional altijd beschikbaar voor al uw behoeften, zowel om u te helpen bij uw aankopen als om de beste wijn voor elke gelegenheid te kiezen.
... deze artikelen worden strikt geselecteerd met inachtneming van de basisprincipes van welzijn en respect voor de mens en het milieu. Om deze reden heeft het besloten om voor zijn klanten producten te zoeken die voornamelijk afkomstig zijn uit biologische landbouw, zoals biologische bloem, biologische wijn, pasta van harde tarwe uit Puglia, extra vierge olijfolie, peulvruchten, brood en alle bakproducten gemaakt van tarwe die in hetzelfde gebied van de stad Altamura wordt verbouwd. Ons bedrijf zet zich in om de gestelde doelen in de loop der tijd te respecteren.
De sociale coöperatie Luca Gentile, actief in de landbouw, vervult al meer dan een halve eeuw haar institutionele functie met volledig respect voor het gebied en de typiciteit van haar autochtone druiven, geleverd door meer dan 400 leden. De wijnmakerij heeft een verwerkingscapaciteit van 6.000.000 kg druiven en een opslagcapaciteit van 5.450.000 liter wijn. Het productiegebied, met een sterke...
Het bedrijf, opgericht 7 jaar geleden door mevrouw Loiola Oriana, de eigenaar van het bedrijf, steekt al haar passie in het maken van een uitstekend product voor een eerlijke prijs. Van de verheffing van de lokale wijngaarden tot de olie afkomstig uit de olijfgaarden van de Hoge Murgia Barese, in het hart van het gelijknamige nationale park. De resultaten zijn op de tafels te zien: van de krachtige en karakteristieke Troia-wijn tot Montepulciano en Chardonnay, en natuurlijk de 100% Italiaanse Extra Vergine Olijfolie.
... jaren de passie voor wijn heeft weten te combineren met een hoge ondernemerscapaciteit. Altijd attent op de behoeften van de markt en haar klanten, zowel nationaal als internationaal, heeft het bedrijf bovendien belangrijke en prestigieuze internationale certificeringen behaald, zoals BRC Food, IFS en ICEA Biologisch. De wijnen weerspiegelen voornamelijk de ziel en cultuur van Apulië, van het...
... veelbelovende onderneming bestaande uit competente vrouwen en mannen met een lange ervaring in de wijnbouw. Hier, tussen masserie's, trulli, spectaculaire droge muren en transhumance paden, bevorderen optimale klimatologische omstandigheden de productie van nobele druivenrassen. Zoals de Nero di Troia, waaruit een heldere wijn met lichte fruitige aroma's voortkomt, of de delicate Bombino Bianco. En...
...Gecertificeerd landbouwbedrijf, BIOLOGISCH, in de productie van fruit en groenten, ook op aanvraag. Percoche, wijn druiven, raapstelen, hete pepers, verpakte courgettebloemen. Productie van wijnen en extra vierge olijfolie. Ik zoek mogelijke groothandels of distributeurs voor een vruchtbare samenwerking. Tel. +39/3358047857. mail: sabinof@alice.it...
... met externe adviezen van onderzoekscentra, universiteiten en laboratoria, evenals ervaringen die al meer dan 100 jaar in de familie worden doorgegeven, produceert hij kwaliteitswijn, olie en conserven. Tot op heden volgt het bedrijf Apulian Selection, dat werkt volgens de biologische landbouw, de productienorm reg. CE 834/2007 en is het concessiehouder van het merk Producten van Kwaliteit Puglia...
Castello Monaci bevindt zich in het hart van Salice Salentino. Het kasteel en de wijnmakerij zijn omgeven door ongeveer 3000 olijfbomen en 150 hectare wijngaarden, die een van de meest significante modellen van de innovatieve wijnbouw in Salento vertegenwoordigen. Het werk in de wijngaarden wordt persoonlijk gevolgd door Vitantonio Seracca Guerrieri, de voorzitter van het landgoed, die al jaren ke...
Met zorg voor het omliggende gebied produceren we voedingsmiddelen die onze traditie respecteren met typische ingrediënten uit Puglia. We bieden een scala aan producten, van gebak tot de productie van olie en wijn, evenals handgemaakte pasta uit onze werkplaatsen. We werken met verschillende soorten meel: tarwe, geroosterde tarwe, semolina, volkoren semolina en gerst om een product van hoge...
De geschiedenis van Cantina Attanasio gaat terug tot de 19e eeuw, in Salento, een land van nobele wijnen die steeds meer gewaardeerd worden op de wereldmarkt. De totale capaciteit van de wijnmakerij bedraagt ongeveer 10.000 hectoliter, verdeeld over roestvrijstalen vinificatoren en Franse eikenhouten vaten. Onze installaties, allemaal van de nieuwste generatie, zijn uitgerust met temperatuurcontro...